20 december 2022

Den andra dagen följs av flera liknande?

Inne på den andra dagen med en temporär funktionsnedsättning mitt trasiga knä hålls ihop av en stabil ställning som jag inte får rubba eller ens röra på under väldigt lång tid, med denna monstruösa ställning gör naturligtvis min rörelsefrihet ytterst begränsad i stort sätt obefintlig. Tack och lov så har jag kryckor för att ta mig runt på i lägenheten men inom kort väntas jag få både rullstol toalettförhöjning https://www.vardhandboken.se/vard-och-behandling/hjalpmedel/hjalpmedel-vid-fysiska-funktionsnedsattningar/olika-typer/ och även en duschstol vilket är högst nödvändigt för att jag skall fungera någorlunda normalt i min nya verklighet och vardag. En rullstol så att jag om jag vill kan ta mig ut med hjälp en duschstol som jag kan sitta på utan att ramla omkull utan en toalettförhörhöjning är det näst intill omöjligt att uträtta mina tryckande behov. 

Nu får jag lov att switcha om till ett liv där jag såklart har gått runt 30000 steg om dagen, till ett liv där jag går i praktiken noll steg ingen lätt övergång men ack så nödvändigt som tur är jag väldigt flexibel och anpassningsbar men visst blir det en dramatisk omställning vilket som. Det enda som jag kan göra för närvarande är att lyssna på min ortopedläkare inte gå ut över huvudtaget, utan bara i stort sätt kryckledes röra mig mellan sängen ibland till divansoffan och muggen man har inget annat val än att gilla läget?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...