15 december 2022

Känner mig mer än nöjd så här långt?

Fortfarande känner jag av min förkylning men trots allt har jag städat av huset enligt konstens alla regler, först tänkte jag städa av i morgon men sen slog det mig att va fan det är lika bra att göra det idag så blir morgondagen fri för övrigt? Ibland är det lika bra att ta tjuren vid hornen direkt annars så blir det bara konsekvenser med uppskjutande saker, pang på rödbetan liksom är allra bäst. Både tonårsdottern och frugan är på sina respektive platser för att beta av sina dagar, våran jycke DINO är livrädd för dammsugaren jag förstår honom men den rädslan varade endast någon timma sedan var det klart. Nu ligger han åter i sin korg i vardagsrummen och känner friden åter komma tillbaka, även jag känner mig mer än nöjd med min insats men det tog emot vill jag lova. 

Om ett ögonblick är det dags för lunch för då vankas det gårdagens överjordiskt underbara stekta strömming med potatismos som är en riktig svensk husmansklassiker https://www.ica.se/artikel/husmanskost-klassiker/. Tänker hinna med att rasta jycken innan jag bänkar mig för dagens världscupstävlingar i skidskytte från Frankrike det vill jag inte bara missa för allt smör i Småland. Precis som jag förutspådde så vann både Argentina och Frankrike sina matcher i WM semifinalen, nu möts dom i den logiska WM finalen. Kom ihåg själv när jag spelade min första korpmatch i fotboll mot ett gäng benknäckare, men vi redde ut det hela utan skador och vann med 4-1 vill jag minnas sedan körde jag några år därefter utan större framgångar. Sedan kom tjejerna in i bilden då fick man snällt lägga den troliga fotbollskarriären på hyllan för tid och evigt, det kanske var lika bra med facit i hand att så skedde.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...