23 december 2022

Ett år i en tumlande omvärld?

Dan före dan spänningen maximeras ytterligare blott en dag kvar till julhelgens epicentrum vi talar såklart om julafton https://www.juligen.se/julkul/roliga-julfakta/, kanske till en dag då just dina önskningar slår in? Eller så blir man grymt besviken och får dränka sorgerna i läbbig julgröt hisklig tanke. I min ungdom visste man att alla mjuka paket var från mormor det var liksom huggit i sten, alla hårda var från morsan och farsan i 9 av 10 fall lyckan en gång var då jag fick en röd transportabel skivspelare med en tillhörande högtalare till och en dubbelskiva med Elvis Presley vilken lycka. 

Ett år fick jag en digital armbandsklocka som jag räknade ned 24 timmar på nyårsnatten satt som klistrad, nu för tiden vill min tonårsdotter ha både mjuka och hårda paket i en lagom mix eftersom hon både är en teknikfreak och klädnörd i en och samma person. I min ungdom kanske inte den tekniska delen hade utvecklats så mycket den var kvar på stenåldern, det enda som var hett då var frontmatade videospelare där man spelade in gamla trötta Dallas avsnitt på sen kom Sony Walkman som var coolt och vanliga kassettband där man spelade in tio i topp på. Som sagt än idag fortsätter saker och ting att utvecklas i en hisklig hastighet, det som är modernt idag kan definitivt vara så omodernt i morron. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...