21 december 2022

Min resa börjar här och nu?

Nu när man som i mitt fall inte kan röra sig speciellt mycket på väldigt lång tid så får man tid över till bland annat diverse funderingar analyser in och utfalls vinklar av olika ämnen sånt gillar jag skarpt. Just nu är det mycket som händer utanför min beskärda fyrkant, som att sjukvården i dagsläget går på knäna på grund utav 3 typer av smittor som cirkulerar och just min region är dom värst drabbade i landet. Min resa in i akutsjukvården https://skr.se/skr/tjanster/bloggarfranskr/vardbloggen/artiklar/sexfaktaomvarden.66494.html var just akuten ortopeden och frakturmottagningen via olika röntgen ultraljud till arbetsterapeuter, en i mitt fall ganska klockren resa som både var relativ snabb från bedömning konstaterande till beslut. 

Har alltid varit imponerad av olika läkargruppers gemensamma samverkan vid ett fall, där man kanske börjar med akut eller allmänläkare för att sedan gå vidare till röntgen och specialistläkare. Det fungerar så länge det finns tillgänglig och kompetent personal dels att inströmningen av patienter håller sig på hanterbara nivåer. Min fantastiska jycke DINO har så smått börjat acceptera mitt tillfälliga funktionshindrade läge och han vet att jag inte kan gå ut med honom än på väldigt väldig länge, man undrar vad som rullar runt för tankar i hans arma hundhuvud? Säkert undrar han över varför husse har dom där konstiga kryckorna för, ska det verkligen vara på detta viset? Såklart många frågor men kanske inte lika många svar?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...