10 december 2022

Vid kassan huserar mänskliga lockelser?

Eftersom jag är en tänkande man uti sitt skumtomte skal så är allt inte bara flum och konspirationsteorier även om mycket är så i vårt samhälle. Där vi hela tiden matas oss fulla av olika reklam, då skall vi samtidigt ha förmågan att sålla bort det oviktiga och behålla det som är relevant https://regionuppsala.se/infoteket/hamta-kunskap/fakta-om-funktionsnedsattningar/forvarvad-hjarnskada/arbetsminne-och-hjarnskada/ vilket oftast är svårt? Det som är rätt idag kan vara åt helvete fel i morgon eller tvärtom, allt handlar om att ta egna beslut i den snåriga mediala djungeln där olika faror hotar dig varje steg du tar. Det spelar ingen roll att man har sin bild klar för sig, allt det där kan förändras under resans gång.

Det är som butikerna som placerar godiset längst fram vid kassan, för dom vet att kunderna har taskig karaktär och vill belöna sig själva med en gobit allt det är vetenskapligt bevisat. Skulle nu godisställen stå längst ned i butiken skulle man på ett kick förlora värdefull försäljning, har man nu glömt väl framme vid kassan skulle man bli tvungen att gå tillbaka och där missa andra impulsgrejer under vägen. Allt det där är noga genomtänkt och strategiskt uträknat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...