14 december 2022

Har ett mål innan dagens slut?

Kommer in efter att skottat för tredje gången knappast den sista, snöandet verkar hålla i så gott som hela dagen med vissa strategiska uppehåll? Eventuellt lär det bli något kallare framåt eftermiddagen, hur mycket kallare återstår att se. Jycken DINO och jag skall prova på en något längre sträcka strax före lunch som ett mål i återhämtning. Nu är det endast 10 dagar kvar till julafton https://www.juligen.se/julkul/roliga-julfakta/ så nu börjar säkert folk och fä pimpa upp stämningen allt efter som, för en del så betyder just jul och nyårshelgen allt för dom och slösar allt deras sparade krut på just dom helgerna. Min kära fru är en av dom säkert många som bara älskar jul och nyårshelgen, hon kan gå över stock och sten bara för att få vara med om den magiska känslan som sägs hända då. 

Personligen tycker jag om julen men är långt ifrån lika exalterad som min kära hustru är, men på nåt magiskt sätt kan man inte undgå att svepas med i det som händer och till slut blir vi alla en magisk del av julens glädje. Kom ihåg själv när man var barn då var den stora frågan att, ska vi öppna julklapparna före eller efter Kalle Anka hälften av gångerna blev det före eftersom vi inte hade världens bästa tålamod. Självklart skapar vi våra egna jultraditioner med inslag av gammalt och nytt för att på så sätt få behålla både den gamla och nya traditionen, likaså kommer mina barn och barnbarn också att göra för att på så sätt föra vidare den här ljuvligt juliga traditionen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...