21 december 2022

Tack och lov blir allt ljusare?

Denna här onsdagen börjades med att fira min namnsdag sedan fira att det är vintersolståndet idag samt årets kortaste dag https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/solens-upp-och-nedgang/sommarsolstand-och-vintersolstand-1.4180 att det blir ljusare efter 22:48 i kväll, i morgon blir den första dagen som blir ljusare i och för sig ett kort ögonblick om dagen tidsmässigt men ändå? Frugan får fortfarande serva och hjälpa mig med olika saker vilket hon kommer att få göra under en lång tid framöver, tack och lov så är den här olyckliga tiden lyckligtvis tidsbegränsad och inte bestående som tur är. Eftersom jag i mitt yrkesliv jobbar med olika typer av vårdbehov, så vet jag nu hur det är och känns att själv vara i den situationen. 

Till skillnad mot dom som jag jobbar med så är inte mitt läge bestående men visst det krävs sjukt mycket rehabträning för att komma in i matchen igen. Det mesta utav snön har försvunnit tack vare eller på grund av både plusgrader och ihärdigt regn, snart är vi tillbaka på ruta ett igen då dom flesta utav oss väntade på första snön? Problemet är det omväxlande vädret med regn plusgrader om vartannat sedan fryser allting till vilket ger blixthalka, vilket i praktiken betyder arbetstoppar på frakturmottagningarna där gipstillverkningen går på högvarv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...