29 december 2022

Ett grönsakslikt liv utan snö?

Tjejerna är fortfarande ute och shoppar loss på gallerian och gud vet när dom kommer tillbaka, frugans affärs safari med sin morsa är dock slut för närvarande fikar https://www.ica.se/artikel/fika-historia/ dom hos frugans moster kaffe med dopp. Det här ogästvänliga vintervädret som vi brottas med fortsätter dock utan snö fast med ett ihällande regn snålblåst och ett begynnande fallande mörker, man kan nästan jämställa förhållandet som värsta tänkbara domedag? Kanske var jag allt för dramatiskt i mitt påstående men visst var jag åtminstone i dess närhet? Hela världen påverkas såklart av klimatförändringarna det kan ingen levande ljuga om inte ens värsta lögnarna? 

När man själv var ung så var vinter vinter och sommar sommar alla fyra årstiderna flöt perfekt in i varandra klockrent sekel efter sekel generation efter generation, ska jag nu vara helt ärlig så känns inte nuvarande förhållandena helt optimala kanske sitter man på en tickande bomb som aktiveras när man först reser sig upp? Eller så är det så här som det kommer att se ut i framtiden och dess evighet, naturligtvis är det bara amatörmässiga spekulationer men gränsen mellan idiot och geni är som alltid hårfin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...