09 december 2022

Min uppgift i afton blir att göra så lite som möjligt?

Har precis stängt dörren efter mig hemma efter en intensiv vecka, hur det än är så är just fredagar den allra bästa av dom alla då kan man om man jobbar som jag varva ned och förbereda sig inför helgen. På tal om att varva ned så jobbar man högst en handfull år till för att sedan dra sig tillbaka, lukta på blommorna under korkeken och så vidare och bara chilla vidare så gott man kan. Utanför ligger snön över tall och fur över gran och björk, där bilarna sladdar sig igen kurvorna som värsta rallyförarna. 

Suck suck tänker jag, undrar hur många av dessa bilister som kommer överleva vintern? Frugan hade redan klätt granen https://www.juligen.se/om-julen/vara-jultraditioners-historia/julgranens-historia/ när jag kom hem poängtera hon är betydligt ivrigare än jag med den proceduren, min uppgift är och förblir att sätta julstjärnan på granens topp men dessvärre har vi ingen förtillfälligt men det får vi införskaffa inom kort. Vädret börjar att bli lite mildare det var därför snön kom, igår hade dryga 14 grader kallt då var det bistert till och med våran hund DINO vägrade befatta sig med både snö och kyla. Men med lite övertalning lyckades jag lösa hundens motvalls symtom på ett ganska effektivt sätt. Nu har jag sätt på eftermiddagskaffet för övrigt det enda som jag får sätta på, och dukat fram var sin fluffig saffranskringla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...