14 december 2022

Ett leende kostar inget?

Dom duracell laddade snöplogarna https://www.snoplog.se/åker skytteltrafik emellan gårdarnas olika in och utfarter, på vägar och cykel och gångbana. Plogar snabbt sen lika snabbt förbi lika plötsligt som dom kom försvann dom i ett däckskrik, en och annan tuff motorburen slyngel sladdar sig igenom kurvor och åker sicksackande på vägen. En och annan människa bredvid skakar sina mössbeklädda huvuden med ett leende på läpparna, troligtvis har dom gjort nåt liknande i sin ungdom. Äntligen får vi valuta för våra skattepengar och det får vi ju när vi sätter snöplogar armadan i rullning, ett tu tre så blir det fint som attan. 

Men våran stundtals slöa områdesvärd är inte lika het på snöplogen som vissa andra är, utan dom lejer bort den tjänsten kommer den så kommer den efter lite tjat mobilledes. Nu har vi äntligen fått våran beskärda del av snön det kommer säkert än mera under dagens lopp, vilket såklart är kul för yngre generationer som äntligen kan nyttja dom gånga årens vinterattiraljer. Som jag har sagt så många gånger förr så har jag för längesedan lagt mina vinterattiraljer på hyllan för gått, men jag kom ihåg när jag väl använde dom så hade jag sjukt roligt mest hela tiden. Nu är man numera i den åldern då snö känns enbart jobbig och onödig den tiden kommer för alla förr eller senare, men viss vill vi ha en vit jul trots allt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...