15 november 2021

Vardagshjältar besitter allt annat än groggbordet?

Alla vill vi väl vara vardagshjältar på ett eller annat sätt? Åtminstone många utav oss vill dra på sig superdräkten och kanske bidraga med att skapa trygghet. Beundrar dom som kan gå rakt in i ett oseriöst slagsmål utan egoism och begränsa offrets skador. Sånt kallas för civilkurage deluxe som ytterst få av oss besitter för egen del vet jag inte förrns jag är mitt inne i den situationen. Majoriteten sitter säkert fastlimmat vid groggbordet och skryter om att jag minsann skulle absolut ingripa och spöa skiten ur gärningsmännen? Just vid det där groggbordet är man tuff sedan rinner allt ut i sanden när fyllan släpper sitt grepp. 

När det väl kommer till kritan inbillar jag mig att ytterst få skulle ingripa rätta mig om jag har fel? Dom skulle troligtvis hellre fly än illa fäkta och värna om sin dödliga personliga integritet. Alla är inte födda kaxiga tuffa en del är som tysta möss smygandes utefter väggarna liknades harkrankar i hopp om att ingen får se dom springa med svansen mellan benen? Personligen skulle man nog ändå försöka ingripa eller kalla på hjälp det beror såklart på hur situationen ser ut hur den uppstår. Kanske hellre iakttaga och ringa polisen än att själv bli ett sargat offer för vettvillingar vore nog säkrare för sin egna säkerhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...