28 november 2021

Plötsligt händer det att tomtarna tittar fram?

Äntligen är vi där vid första advent vissa av oss har längtat grymt mycket efter den här dagen, bland annat min saliga fru som är helt såld eller insnöad på allt vad julen innehåller innefattar och så vidare. Naturligtvis så har hon redan advent pyntat upp hela hushållet sånt kommer med en djup rotad automatik med ljusstakar julmusik nissedörren någon enstaka framplockad tomte. Men lugn det här är bara början i väntan på dom andra tomtarnas bejublade entré snart så står där tomtarna på rad efter en tids frånfälle. 

Personligen så har jag en lägre julstämnings nivå än min saliga fru, men på något sätt faller jag succesivt in i stämningen dess gemytliga atmosfär allt för att inte ta bort våran interna magi kring allt det här. Om ett par timmar kommer min son att hämta upp mig för att vi skall tillbringa ett par timmar med aktivt pingis spel, jag utnyttjar min friskvårdspengar till att spela både pingis och tennis ett par gånger i veckan som är en perfekt träningsform både för mig personligen min son och min polare som jag slår i 9 av 10 fall. Därför har han alltid ett ont öga till min överlägsenhet, plötsligt händer det att han en dag har vänt sin nedåtgående spiral till rätt köl igen i väntan på det scenariot för han finna sig i att jag är för närvarande snäppet bättre.

Den gemytliga stunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi fixar till andra advent till en pärla?

Idag har vi andra advent med lite marginellt snö på backen, någon minusgrad och svinhalt med betoning på halt så in åt helvete. När jag var...