09 november 2021

Första snön en fas i mitt liv?

På morgonen kom första snön nedringlandes kanske inga jättemängder eller så men ett dussin flingor kom det allt. Efter ett tag så övergick allt till blaskigt regn och åter regn, tydligen så skall det regna ett par dagar framåt? Sånt där kan man såklart aldrig veta, helt plötsligt kan vädret bli nåt helt annat än vad vi trodde allt är inte huggit i sten allra minst vädrets makter. Det här var bara början på någonting ännu värre det är nu bara en tidsfråga innan vi blir begåvade med den heltäckande vita massan? Frågan är bara om vi vill ha det där eländet? Vad har vi för alternativ antingen flytta till det där paradiset alla pratar om men ingen har sett eller vara kvar och bita i det sura äpplet? Huggit som stucket bara att gilla läget liksom. 

Mörkret fortsätter att komma allt tidigare på dagarna, inom en snar tidsrymd blir det svart större delen av dagen vare sig vi vill det eller inte? Egentligen känns det inte skoj nån stans på en skala? Har nog kommit till en fas i mitt liv där vintern bara känns passé, men visst har jag bara en bra dag i det kommande vinterhelvetet kan det vara riktigt trevligt? Men någon form av romantik har jag svårt att finna. Det skulle i så fall vara den sprakande öppna spisen som jag inte har, men å andra sidan kan jag fylla på vinglasen och slappa på fårskinns plädarna och drömma mig bort till varma platser bortom den nuvarande verkligheten som ett alternativ. 

En fas bland andra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst i mångas förtret, som efter ha...