12 november 2021

Kors och tvärs hur som helst?

Dom där el-scootrarna har blivit ett modernt gissel en tidens tand dom finns precis överallt ibland där dom inte skall vara dom ligger slängda över allt hur som helst. Parkeras både här och där. Majoriteten av dessa fordon blir onaturliga hinder  både för trafikanter och andra. Det jag tycker är allra märkligt är att dessa fordon inte behöver hjälmtvång eftersom det är ett drivande fordon? Ibland är det flera stycken som färdas på sanna enhet vilket inte ser så stabilt? Nog kan jag tycka att man behöver både en hjälmlag och ett tillstånd eller körkort? Känner mig troligtvis som värsta översittaren alternativ förmyndare. 

Men jag kan ändå inte komma i från. Att dessa el-scootrar har blivet ett irriterande inslag i vår trafikmiljö. Har själv bevittnad fler yngre förmågor som far Kors och tvärs genom trafikerade vägar som värsta vettvillingar nonchalerande respektlösa. Precis som om dom vore odödliga på riktigt? Vilket dom väl kan vara i sin fantasivärld? Tills det en dag smäller på riktigt mjuka oskyddade kroppar som inte har  en susning av chans mot hårda bilars chassin. Jobba fram med en ny lag mot dessa moderna vidunder vilket kan kännas okej ur säkerhetsperspektiv.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Summan av kardemumman?

"Nu har vi bott första veckan på det nya stället och det känns sjukt bra, från ett litet boende på under 60 kvadrat till ett stort radh...