10 november 2021

Sanningen har många signaler?

I bland känns det som om man inte vet man inte vad som är sant eller falskt? Nu för tiden lindas vissa nyheter in i en fake news söndring en sorts manipulativ process som har ett syfte? Det vill säga att man lägger in strategiskt eller ej specifika detaljer som inte har ett spår av sanning i sig. Det kallas för att förvilla den stora massan till att tro nåt helt annat?  Till slut så att inte den berörda massan varken vet ut eller in? Den förödande modellen är en del av vår osäkra vardag där det mediala söndra och härska. Det räcker med ett par höjdare inom en viss sektor kan ge tvivelaktiga signaler på något som man tror är sant? 

Till slut tror man ju på det eftersom man inte har nåt val? Men ett delikat smörgåsbord för uppviglarna. Tänk er själva att leva i en livslögn där ingen närstående eller vem som helst kan bekräfta påståendens sanningshalt. Herre jävlar vilket trauma om så vore det faktiskt finns än idag folk på vårt runda fotbollsliknande klot som fortfarande tror på att jorden är platt som en pannkakaTro fan det dom vet ju ingen annan information som påstår nåt annat? Rätt kunskap är makt medans fel information är katastrofalt för den berörda.

Signalerar för supar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...