30 november 2021

Någonstans bortom alkoholhaltiga drycker samt en och annan pepparkaka?

Idag dricker jag glögg den får tillfälligt min jordglob att snurra runt lite extra fort, drycken för stunden är en perfekt balanserad årgång som kan få vilken storväxt skogshuggare som helst till att trilla av pinn. Brukar blanda min glögg med sprit för att på så sätt lyfta glöggens innehåll upp till oanade höjder för att sedan landa utan fallskärm. Även en och annan pepparkaka med mögelost slinker ned av bara farten, det gäller att ha gott tilltugg till annars kan det barka åt skogen om det vill sig illa och det vill man ju inte. 

Kände en gång en polare som bara drack bus glögg i parti och minut men han fastnade för evigt i glöggträsket vitt jag vet så är han fortfarande fast någonstans i eller på långt bortom alltets makter lite lost in space om man säger? Glögg är för mig en personlig dryckes tradition i kategorin alkoholhaltiga drycker som jag inte för allt smör i småland vill bryta, det är ju av traditioner ni vet som bär en vidare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi fixar till andra advent till en pärla?

Idag har vi andra advent med lite marginellt snö på backen, någon minusgrad och svinhalt med betoning på halt så in åt helvete. När jag var...