07 november 2021

I väntans tider vi gå?

I går åt vi enligt intern tradition säsongens första julbord deluxe bland annat med den självklara skinkan dom inlagda sillarna såklart ägghalvor räkomeletter rödbetssalladen tillsammans med goda vänner. Med mörka djupa öl distinkt vin gjorde vi gårdagens tillställning högst minnesvärd. Skojar inte om att vi rundade av kalaset först långt efter midnatt. Delar av familjen går som sagt i väntans tider. Nu talar jag knappast om graviditet eller så utan att det börjar närma sig jul med stort J med allt vad det innefattar, i min familj är första advent startskottet men även att man öppnar dörren in i julens fröjder mystik och pyntandet. 

Är man väl där inne i julbubblan då är man fast till minst trettonhelgen. Plötsligt händer det som man förr eller senare inser att allting det där juliga försvinner. Tomtarna på loftet plockas bort änglarna tas ned och läggs i kartongen, granen blir den ena ståndaktiga som står kvar ytterligare en tid kanske på lånad tid efter tjugondag knut.

I väntans tider


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Allt spretar åt olika håll till och med naturen?

En skön söndag med äppleplockning och päron dels skall vi koka äpplekräm äpplemos äpplechutney och gud vet allt naturligtvis även äppledryck...