Tomas Rolfhzon Ekman

01 december 2021

I väntan på eventuella mirakel skall landa på mina breddgrader?

Kastar in ännu en snustorr vedklamp i brasan som sprakar hemtrevligt utanför mitt fönster är det allt annat än hemtrevligt, vädret är nått mellanting mellan gud vet vad och en begynnande vargavinter med stort V. Tempen visar strax under 15 minus grader till och med mitt näshår fryser fast. Vem gillar det här vädret mer än isbjörnarna på Svalbard? Där borta håller förvisso isen på att smälta bort kanske flyttar dom till våra breddgrader inom en snar framtid? Vad är breddgrader tja typ mina som är granne med nordpolen.

Apropå glöggens helande egenskaper så kommer den väl till användning en dag som denna, som en sorts värmande vätska som gör att inte kroppen fryser fast i sin bleknande skugga. Det övriga runt omkring mig är annars som en dimmig dag på heden, det enda som kan rädda mig i dagsläget är definitivt ett mirakel ovan där? Så här i juletid måste det väl ändå vara ett mirakel som räddar upp det hela men i väntan på att det skall hända så fortsätter jag att dricka glögg som om ingenting har hänt.

I väntan på fortsättningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar