06 december 2021

Ett lopp som i efterhand banade vägen för förändringen?

Utvecklingen kanske har gått fram något sedan den dagen då Boston Marathon gick av stapeln i nådens år 1967? Nu talar jag om jämställdheten mellan kvinnor män tänker närmast på den där modiga kvinnan Katherine Switzer med nummerlappen 261 https://kathrineswitzer.com/1967-boston-marathon-the-real-story/ som ställde upp i ett manligt lopp som var total förbjudet för kvinnor? Så här i efterhand kan man tycka att vilka jävla idioter män har varit genom alla århundranden som förbjuder kvinnor att rösta att idrotta att vara politiker gud sett i vilken inriktning som helst. Dessutom sägs det att männen kommer från Mars tänker inte ens bemöta den kritiken den köper jag. Herregud själv är jag så gammal att jag har upplevt den manliga besserwisser dominansen till och med att det var förbjudet att vara homosexuell i Sverige fram till 1979 sedan var det nån ljushuvud som tog bort den kränkande lagen. 

Troligtvis tyckte han/hon att det var dags för nån sorts förändring i den frågan om likaberättigande. Än idag kämpar kvinnor för den självklara jämställdheten i en kraftig motvind med uppförsbacke mot ett kompani förlegade gubbjävlar. Min söta rara tonårsdotter skulle aldrig acceptera den skillnaden hon har mera skinn på näsan än vad vissa har på kroppen dessutom sylvassa armbågar. Länge leve den nya generationens power.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldr...