12 december 2021

En advents fika med jul karaktär?

Har försökt att återhämta mig efter gårdagens glögg mingel med bästa grannarna, det går så där bra? Det blev en hel del alkoholhaltiga drycker med betoning på glögg https://spritmuseum.se/kunskap/dryckernas-historia/glogg/och vin med korvgrillning pepparkakor med mögelost av olika sorter. På förmiddagen har jag spelat bordtennis ett par intensiva timmar med en god vän på den fronten går det för det mesta bra så även idag för vi delade på segrarna annars är det fördel mig i vanliga fall. 

Idag är det dessutom 3:dje advent då har vi som tradition här hemma att klä våran julgran det skall pyntas med glitter färgglada kulor och såklart glamour med tomtar änglar och dylikt. Sedan slår vi till med advents fika lussekatter saffransmunkar och just pepparkakor med lakrits en supergod combo som jag smakade på för första gången igår, som går att köpa i dom flesta välsorterade affärer. Sen har vi det där vädret som så smått håller på börja töa bort men det lär säkert komma mer snö när man minst anar det?

Advents fika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...