11 december 2021

Plötsligt händer det att sneda leenden levereras?

Dagens ömtåliga och känsliga mobiler står sig slätt mot gårdagens teknik i vissa fall så är det så åtminstone i fråga om hållbarhet. Numera är en mobil inte bara en mobil man ringer på utan även också ett mobilt kontor med hela ens liv i. Tappar man typ en sprillans ny Iphone från en pissmyras obetydliga höjd så går troligtvis glaset sönder. Förr kunde man tappa exempelvis en Nokia 3310 från låt oss säga en skyskrapa utan att det ens blev en skråma på den råkade  dessutom en ångvält köra över den som maximalt otur så märktes det knappt kanske är det bara myt? Därför nyproduceras just den där modellen i nutid snacka om säkra kort. I vårt högteknologiska samhälle gäller det att vara uppkopplad minst 20 timmar om dygnet annars kan man missa nåt medialt? Resten går åt till exempelvis att äta sova älska chilla eller spela pingis? Kanske även jobba också för den delen? Kanske är det för lite med 24 timmar på ett dygn tiden räcker inte till dagens ungdomar fattar inte hur man klarade sig utan mobiler förr i tiden. 

Det gick skitbra flikar jag in det fanns ju telefonkiosker https://blogg.tekniskamuseet.se/minns-du-telefonkiosken/. Ahh sådana där som finns på museum säger min tonårsdotter med ett snett leende? Nu har man passerat den där ansenliga åldern att saker från just min barndom antagligen finns i Antikrundan eller på ett nostalgi museum så kan det vara. Kan även förstå dom äldres problematik angående teknikens framfart vissa har faktiskt svårt att hänga med i svängarna det har även jag själv. Vissa klientel med tvivelaktigt "rent mjöl i påsen" lurar och utnyttjar dom gamlas svaghet i ämnet. Nya saker händer hela tiden saker och ting uppdateras hela tiden den snurren står sällan aldrig stilla men plötsligt händer det att gamla saker kommer tillbaka i modern tappning. Personligen så är jag åldersmässigt någonstans där mitt emellan vaggan och graven med betoning mot graven för att spetsa till det hela.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...