22 december 2021

Att vänta på någonting får munnen att vattnas?

Idag är vädret minst lika spännande som att sitta inlåst i ett vakuum skåp! ogästvänligt och humorlöst som fan! En riktig  hederligt snöstorm skulle nog göra susen? Tänker då främst på alla människor som gillar snö. Vintern framskrider och det har varit vintersolståndet, då lär det bli nån sekund ljusare för varje dag. Dessvärre kommer det att bli vinter på riktigt men den vet liksom inte när den kommer? I morgon eller nästa dag det är frågan? Det enda roliga för tillfälligt är för utom att vänta på tomtens ankomst det är att se våra tjocka revbens gosa till sig på spisen detta gourmé fyllda underverk kan få vem som helst att bli salig det är verkligen upphetsande om något. I stundens allvar blir nästan själv smått religiös eller åtminstone snudd på lyrisk. När jag pratar om kapitlet tjocka revbensspjäll denna gudabenådade anrätt som definitivt platsar på min topp 5 lista över favoriträtter. 

För att nämna nåt om resan till mitt tjocka revbensspjälls gillande så började den hos min älskade mormors gjutjärns grytor, som puttrade långkok http://nordefors.com/vad-ar-ett-langkok/ på söndagarna. Då pratar vi såklart om det ljuva 60-tal, på söndagarna lade man undan ordinära bästa vardagsmaten till förmån för lyxigare mat bland annat just dom tjocka revbensspjällen som var mormors signum. Ingen på nämnda planet kunde göra bättre revbensspjäll än just mormor. Numera lyckas min saliga hustru sakta men säkert närma sig smakmässigt min mormors gamla signum på ett mycket älskvärt sätt. Mormor skulle såklart ha gillat frugans försök men en helt klart godkänd variant av en älskvärd anrättning från det ljuva 60-talet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...