09 december 2021

På grund av blixtens hastighet saktar vi av?

Den klart mest flummigaste i min släkt var utan klar konkurrens min plast farsas smått galna moster. Vi kan kalla henne för fru Stenberg? För enkelhetens skull. Hon var den gamla generationens hårfrisörska med pondus som hade en egen ansenlig ganska välbesökt salong i city. Hade dessutom en flott villa lite utanför stan var gift med en skum men underfundig man vi kan kalla honom för herr Stenberg? För enkelhetens skull. Denna smått underfundiga person följde snällt och lydigt med sin nådiga fru i kopplet sedan om det var kärlek det har jag ingen aning om? Paret var klockrena kopior av dom svenska filmklassikerna Lilla Fridolf och Selma ärade herr toffel med fru pirat tar över världen! Tyvärr så hade den gentila kolossalt granna fru Stenberg grava alkoholbesvär hennes tröstdricka hette apricot brandy som hon kärleksfullt kallade för min kära apa. Den sorten blev hennes käraste vän och följeslagare. Fru Stenberg och jag festade en hel del tillsammans gjorde många rotvältor bakade brända muffins gjorde rent hus på olika discon gick på skattjakt på hennes sommarställe efter gömda spritflaskor som hon gömde bakom varje tuva när hon var på fyllan. 

Det hela slutade med att hon fick en ovanlig form av lungcancer troligtvis på grund av hennes jobb som hårfrisörska den cancerformen var extremt ovanlig bara några kända fall i världen på den tiden. Till historien hör att hon förblev barnlös till råga på allt elände vilket var den riktigt stora sorgen i hennes splittrade liv. Denna lilla Fridolf kopia, toffliga herr Stenberg älskade denna gentila och granna fru Stenberg till den milda grad att han gjorde allt för henne till och med gick naken runt huset och sjöng gubben Noak i den falskaste av versioner. Fru Stenberg var lite nyfiken som alltid på grannarnas reaktion den kom såklart med blixtens hastighet herr Stenberg fick en vänlig men bestämd tillsägelse av lagens långa arm herr poliskonstapel men inte mer än så än i dag kan jag höra detta högst flummiga par diskutera universums vara eller icke vara? Ihop med ett par aldrig sinande flaskor apricot brandy helan går den halva kommer efteråt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...