28 december 2021

I väntan på min drömlika evighetsmaskin?

Känner mig sjukt tillfredsställd för närvarande i väntan på bättring i mitt förkylda tillstånd. Efter nån timmes synnerligen intellektuella mobiltugg med bästa sonen där vi bland annat gick igenom allt ifrån en nödvändig uppgradering av Einsteins relativitetsteori, till lite mera konkreta detaljer som integalaxiga ultra dimensioner till Palmes synes olösliga mordgåta. Vi betar av allt och alla när vi ändå håller på. Typ om professor snubben på 50-talet som trodde datorn https://www.tekniskamuseet.se/lar-dig-mer/datorhistoria/ bara blir en enkel fluga den snubben fick säkert se när vårt klot blev helt beroende av data teknologin vilken chock för den där snubben och säker för resten utav världen. Det bästa med sonen är just den att man kan gå in i dom mest fantastiska diskussioner, som vi kan leda hur långt som helst såsom ett gränslöst universum utan början utan slut. Ett stycke evighetsmaskin där vi spinner vidare på den röda tråden och gör vinklingar till höger och vänster, för att till slut hamna i nån slags konspirationsteori som eventuellt är sann bakom nästa dimension? 

Vi vänder och vrider på olika termer bollar med diverse alternativ tar saker till sin spets till sin ytterlighet vi skapar nya argument till om varför vi tycker saker är bra eller dåliga. Vi säkerställer slutsatser vi tuggar i oss överflödig information som bästa gräsklipparen eller som värsta intellektuella bulldozern, där vi i slutändan kan sålla bort det skit som vi inte behöver. Vi bollar på varandras plank för att hitta andra konstruktiva lösningar även nya dolda vägar än dom vi hade först. Nu har således min hjärna fått lite välbehövligt grädde på moset lite matnyttiga uppgradering av allsköns massa, lite nu livgivande kräm i maskineriet som gör att kråset fortsätter leva ett tag till. Nu äntligen så kan jag gå vidare med dagen som är med gott samvete heureka.

I väntan på uppgraderingen?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...