Tomas Rolfhzon Ekman

20 december 2021

En bekräftelse på att ett smörgåsbord ger viss livskraft?

Lyssnar på låten after midnight ett tunggung som heter duga känner definitivt igen mig klockrent, att vara ett med låten när det begav sig efterfesternas okrönta konung som en del av mina vilda ungdomsår. En njutningspakt på ett smörgåsbord https://sv.wikipedia.org/wiki/Sm%C3%B6rg%C3%A5sbord i en tid då vi var okrönta kungar av dagen som blev, av natten som gått gårdagen var blott historik eller ett minne blött eller en sorts lärdom? Beroende på vad det gällde? Man levde i nuet ingenting var viktigare än just nuet något annat som man inte ville minnas om det inte var bra förstås. Att fånga dagen var vårt måtto vår livskraftKanske även så idag fast med andra förutsättningar med andra verktyg visst låter det klyschigt? Men så var det. I dag faller jag tryggt tillbaka som en ständigt levande rebell en tidlös sådan som en zebra vars ränder aldrig helt försvinner. 

Idag har man gått över till ett annat lugn man börjar närma sig typ en ansenlig ålder är bara en siffra säger min kloka dotter visst är det så. Men den siffran kan se olika ut hos olika personer hos en del rostar siffran betänkligtHos mig är siffran endast en bekräftelse på att nu är jag är i hamn just nu, men är medveten om att livet kan förändras på bara en bråkdel av nån sekund. Idag var jag kanske frisk i morgon kanske jag kippar efter luft som en guppy på torra land. Den enda nära döden upplevelsen som jag hittills har upplevt var när frugan kom på mig med fingrarna i syltburken, den gången lär jag aldrig glömma varken då eller senare? Så här i efterhand var jag nog klantigheternas man personifierad, så är det man kan inte ligga på topp jämt.

Betänkligt beteende.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar