Tomas Rolfhzon Ekman

10 december 2021

Under årens lopp har man verkat som en traditionell gränslös tomte?

Om vi nu måste prata om julens olika innebörder vi är inte tvungna men jag vill det? Skulle jag vilja påstå att åtminstone min är väldigt väldigt traditionell på gränsen till sockersöt sirap med amerikanska snabbproducerade B betonade julfilmer och hela den övriga baletten. Man påverkas till viss del av sina föräldrar som i sin tur påverkades av sina föräldrar men det behöver såklart inte vara så. Sedan har man under årens lopp försökt att sätta sin egna julprägel tillsammans med sina barn som kan bli en skön mix mellan olika generationers stilar ett virrvarr av kreativa lustar där inga gränser sätts vips så har man skapat ett stycke levande och bestående julhistoria. 

Där både då och nutiden är viktiga ingredienser för att soppan skall bli bra. Är man som jag så infernaliskt traditionsbunden då är det svårt att ändra på vissa förstelnade grundlagar. Möjligtvis kan mina barns barnbarn skapa sina egna traditioner utifrån deras egna krav hur en riktig jul skall se ut. Har alltid haft parollen att julens oskrivna lagar ska man inte bryta utan förändra så att den gynnar mig familjen och vårt syfte. Men i det här fallet är jag endast en del av det stora ofantliga julsammanhanget som en stor magisk supernova som bara finns där mitt i alltet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar