29 december 2021

Ett värdigt liv bland drömmarna men var det bättre förr?

Miljardären påstår att pengar inte är något bekymmer? Tacka fan fan det mitt problem är istället den totala avsaknaden av pengar såklart inte pengarna i sig själv, utan dom som man upp bygger marginalerna med https://www.ekonomifakta.se/nationalekonomisk-teori/vad-ar-marginalnytta/. Hur det än är så betyder pengar allt i våra liv oavsett vad man tycker och tänker omkring detta? Åtminstone i mitt liv oavsett om vi inbillar oss någonting annat, pengar detta urtida gissel styr helt och hållit vår existens till ett värdigt liv. I väntan på att drömmarna skall så in så får man vända på dom ören man har slitit ihop. Man kan inte leva på enbart kärlek luft och vatten jag har försökt tro mig det gick ett par dagar? I min prekära situation som låginkomsttagare så är pengar en ack så viktig detalj viktigare än vad vi nånsin hade föreställt oss. 

Hade vi inte pengar så raseras diverse strukturer helheter bryts ned och fundament slits sönder och samman! Det är inkomsten som bygger dom bärande pelarna sedan får man såklart rätta munnen efter matsäcken så är det liksom. Kanske var det bättre förr då man kunde ta på sedlarna känna på mynten numera gör man sig bankrutt endast med ett enkelt knapptryck en bitter sanning i sammanhanget. Man föds naken man dör naken...thats it liksom! Men det är ändå trots allt en jävla tur att jag ändå har pengar över till en schysst klippning för jag känner att min hippieperiod är över för denna gången?

Hade man det bättre förr?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...