24 december 2021

Traditionellt julfirande med en förkyld underton?

Vaknar upp till värsta scenariot det är julafton och tomten har varit här och lagt julklapparna under granen, problemet är inte den historien utan den att jag vaknade upp med hög feber genomförkyld troligtvis influensa https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/influensa-veckorapporter/aktuell-influensarapport/ ont i varenda del i kroppen. Så var det med den bitterljuva storyn? I vanliga fall så hade vi åkt till mormor ett par timmar före klockan 15 för traditionellt julfirande, men det har vi såklart fått ställa in även morgondagens bjudning. Vissa saker kan man inte styra över utan helt enkelt bara acceptera, hur jävligt den än kan vara. 

Naturligtvis får vi ha en familjär jul här hemma utan mormödrar och hela baletten, det borde vi väl klara av. Annars är det nästan 10 grader kallt ute och blecksvart snön har faktiskt fallit ett par centimeter, precis som om det kände på sig att falla på just denna dag?. Hittills totalt sätt så har inte den här vintern levt upp till sina förväntningar? Sedan kan man såklart spekulera vad det beror på, det hela bottnar ändå i svarslösa spekulationer. Minns som barn då vi också hade snöfattiga jular då vi spelade fotboll på julafton, där min mamma ropade in mig för att berätta att tomten kommer om ett ögonblick. Allt går i cykler som klimat mode mat kärlekar precis allting.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...