02 december 2021

Klimatsmart val i stadskärnans epicentrum?

Min gamla barndomsstad Örebro håller snabbt på att förändras dom gamla kvarteren rivs och ersätts av moderna snabbproducerade hus av klimatsmart material, man kan säga att den gamla stan har vuxit ut sin gamla kostym. Dom nya husen anpassa efter medborgarnas krav samtidigt som befolkningen ökar byggs det nytt på varje liten ledig plätt. Tyvärr kanske inte parkeringsmöjligheterna optimala därför att vissa hushåll har mer än 1 bil i hushållet. 

Att parkera i stadskärnan är tämligen totalt otänkbart dels på bristen av parkeringsplatser, dessutom är det svindyrt per timma vilket är rena jävla rånet. Hur tänkte dom där? Troligtvis är det så att makthavarna vill att vi ska antagligen cykla gå eller ta kommunala färdmedel gammal som ung till och från, poängen blir den att dom utanför city lätt hamnar utanför planerings maktens tankar och korridorer. Ganska skrämmande att allt skall urbaniseras det ska klumpas ihop i city samtidigt som det utanför kärnan långsamt dör en långsam och stundtals plågsam död.

Gamla stan ett minne blott?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: En lång långfredag?

"Förr i tiden i min barndom var långfredagen årets absolut tråkigaste dag ever, inga butiker var öppna inget överhuvudtaget var öppet s...