29 december 2021

I dagsläget förvandlas allt till olika dilemman?

Dagens besvärliga corona numera omikron https://www.krisinformation.se/nyheter/20212/november2/myndigheterna-om-den-nya-virusvarianten-omicro situation påminner om det första avsnittet av The Walking dead, ett virus sprids med rekordfart och folk förvandlas till levande döda. I vår nutid slash realtid sprids också ett virus rekordfort denna omikron historia börjar få ett rejält grepp om Sverige. Dom drabbade förvandlas till kraftlösa individer vissa får oanade komplikationer som i värsta fall kan ge men för livet. Vi andra så kallade "överlevande", eller vi som inte har blivit smittade får skapa oss en fängslad karantän aktig tillvaro så gott vi kan för att skydda oss och andra ifrån just smittobärarna. I kultserien försöker man få fram ett fungerande vaccin medans situationen fortfarande är hanterbar men utan ett tillfredställande resultat så även idag. Alltså man kan dra många liknande paralleller eller parametrar det hela kan verka som ett undergångsvirus men läkekonsten den har dessbättre gått framåt sedan digerdöden förhoppningsvis är det så? 

Det hela handlar om en segdragen kamp mellan viruset och dess utplånare. Sedan kan man tro vad man vill om dom olika konspirationsteorierna att viruset är framställt i ett asiatiskt laboratorium för att hämnas på något fiendeland? Om detta vet säkert bara en handfull människor om vad som är sant eller falskt? Numera börjar man corona testa ungdomar nu har man fått äta upp att barn inte kan bli smittade min dotter har faktiskt blivit drabbat av corona 2 gånger. Med den stegrande smittspridningen som just nu pågår lär den haltande sjukvården braka samman rejält. I dagsläget står vi inför olika dilemman där vi måste välja både umgänge och tillställningar. Nu ropar hustrun från soffan att det står ett glas vin serverat på rumsbordet. Då är det bäst att komma annars får jag säkert äta upp det.

Förvandlas till gud vet vad?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...