26 december 2021

I den innersta kretsen firade vi julens innebörder?

Julafton 2021 blev den som vi förväntades oss utav den? Tja hur många lingon finns det egentligen? I min familj blev vi endast den innersta kretsen de närmsta sörjande men det gick ingen nöd på oss för vi hade både mat dryck snacks kärlek och såklart varandra. Tjosan tjosan skulle säkert Jokkmokks-Jocke https://sv.wikipedia.org/wiki/Jokkmokks-Jokke ha uttryckt sig när det begav sig. Den här corona julen liksom dom senaste årens eländen blev sig inte heller lik, dels drog vi ned antalet personer dels drog vi ned på antalet stressrelaterade timmar beskärde allt till en mera behaglig och hanterbar form dessutom drabbas jag av en oplanerad influensa av guds vrede. Men äntligen på många herrans år kunde man kan fira en egentappad jul helt och hållet utan vare sig stress utan några måstekrav i stort sätt kunde vi bara vara den man är och förblir i all sin håriga form. 

Har talat så många gånger förr om julens olika innebörder vad nu det är för nåt? I min värld symboliserar julen gemenskap gränslös kärlek och flödande givmildhet med allt vad det innebär i sin omfattning. Även i år har det sätt lite annorlundare ut med begränsningar distansering med restriktioner och så vidare så är det bara take it or leave it. Dom som vill fira annat och strunta i förhållningsregler och dylikt får såklart göra det, är såklart upp till var och en men eget ansvar gäller alltid. Vissa i min omkrets jobbar och tänker fira julafton någon annan dag på grund av jobb eller andra orsaker. Man är väl för tusan flexibel och inte insnöad i sitt ego som min kloka son uttryckte sig när den frågan kom till tals.

Ta vara på julens olika innebörder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...