19 december 2021

Med inre faktorer skapas onödiga bekräftelsebehov?

Varför stressar vi upp oss för i onödan, ibland utan orsak riktigt onödigt kanske beror det på exempelvis på yttre eller inre faktorer. Ibland kanske man till och med inte har något val? I och för sig val det har man alltid om man nu är en fri människa, vilket inte alla är av en eller annan orsak till skillnad mot en diktatur? Där stressen till slut blir så förlamad att den blir till ett ohållbart gift man ser ingen väg ut ur den problematiken? En del av oss kan såklart hantera situation dom har lärt sig, eller anpassat sig till stressnivåerna https://www.suntarbetsliv.se/verktyg/stress-och-balans/ som att ligga på en hög lägstanivå istället för att diffa i tid och minut. Men för min egen del så blir stressen i regel till någonting positivt istället! Har lärt mig att hantera den negativa stressen att förvandla den till en positiv kraft bland annat i arbetet men även också privat. 

Sticker inte under stolen att man ibland inte ligger på topp utan man dalar i sin inre kraft ett temporärt fritt fall i och för sig bara tillfälligt med det är högst mänskligt därför att det inte finns några verkliga superhjältar som klarar alla mentala kriterier? Jag önskar att inga människor någonsin behöver jobba under stress och press inget som jag förstås kan garantera men dagens elittänkande samhälle bygger stora delar på stress prestation resultat bekräftelsebehov ångest och så vidare till slut faller några människor ifrån fundamentet och hamnar utanför skyddsnätet. Dom gräver tyvärr sina egna gravar den tragedin blir naturligtvis ofantligt stor för dom drabbade hos nära och kära de som blir kvar får bära det stora lasset? På så sätt fortsätter dock jorden att snurra oförtrutet på som om ingenting hade hänt?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...