03 december 2021

Allt vi gör är för första gången oavsett budskap?

 Har precis kommit hem från bion där jag såg Karl Bertil Jonssons magiska jul tillsammans med frugan min tonårsdotter samt frugans kompis med hennes dotter. Där på biografen fick jag för första gången använda mitt covidpass samt legitimation, det var såklart inga som helst problem eftersom man fyller gängse kriterier. Om vi ska tala något om filmen Karl Bertil Jonssons magiska jul som är regisserad av Hannes Holm, så kan jag tycka att det kan vara svårt att göra en film som är 1 timma och 44 minuter lång av en knapp 25 minuters tecknad nostalgitripp signerad helgonet Tage Danielsson att komprimera alla minnesvärda detaljer i ett långfilmsformat. 

Det tycker jag att Hannes Holm har lyckats grymt bra med all heder åt den nostalgiska traditionella som man har med sig som tonåring, naturligtvis hade inte tonårsdotter samma behållning utav filmen eftersom hon inte hade någon anknytning med filmens budskap mer än att hon stundtals tyckte den var helt okey smaken är som baken liksom delad.

Robin Hood för första gången


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...