12 december 2021

Börjar tvivla på att allt fixar sig?

Vad kan gå fel i år med bara ett par veckor kvar? Troligtvis allt om det vill sig riktigt illa. Broar kan raseras murar kan rämna hus kan falla i stort sätt kan allt som tänkas kan gå åt helvete. Nu var det dock min pessimistiska sida som tänkte? Den mindre sympatiska och betydligt ogästvänligare. Min optimistiska sida den är mer gladare och positivare eller mindre ledsnare. Har man tur kan allt bli som man vi vill ha den broar kan förstärkas murar kan byggas upp hus kan rustas upp. Jag som person kan göra allt som står i min makt vilket dessvärre inte räcker alla gånger. Tillsammans är vi starkare om vi bara vill. Visst är det så? I dag på våran dagliga promenad konstaterade vi med en liten tår i ögonvrån att vår enda natur börjar gå åt helvete. 

Ingenting är sig längre likt där det skall vara kallt är det varmt eller tvärtom? När jag var liten när det begav sig då var det banne mig vinter på riktigt med meterhöga snödrivor som mest var i vägen det var vi vana vid. Nu för tiden känns ordet ordet snö lika främmande som om en tropisk fågel https://listor.se/djur-natur/varldens-vackraste-faglar/ som plötsligt får för sig att äta solrosfrön ur min utsträckta hand. Ju mer jag tänker på hur långt ifrån vi är en riktig vinter desto mer börjar jag tvivla på att naturen fixar att självläka sig? Men samtidigt tror jag på att naturen har en helande förmåga som kan överraska oss helt och hållet?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldr...