14 december 2021

Stängt på grund av lussefirande?

Dagen efter lucia känns numera som en tam tilldragelse om man nu jämför med när jag gick på högstadiet på 70-talet, då hade vi lussefirande deluxe. Då vi glöggstinna och oborstade elever gick iväg glada i hågen till stackars fröken efter midnatt, för att fortsätta dricka glögg med pepparkakor det var då det. Nu för tiden är det oborstade borstat kanske har man blivit lite mera sofistikerad eller så inbillar man sig det? Dessutom har man ingen aning om vad dagens högskoleelever gör med sitt lussefirande https://popularhistoria.se/vardagsliv/traditioner/luciafirande-utan-kopplingar-till-helgonet om dom överhuvudtaget har nåt alls? 

På tal om annat så börjar snön som kom på att försvinna, som en smältande isglass i en glömd stängd frys med en temp som pendlar runt 4 plusgrader på grund av den upptinade is sörjan får man cykla med en snigels hastighet. Kanske blir det inte bättre än så här? Eller så kommer den resterande snön att dimpa ned kring jul och nyårshelgen om detta vet man såklart ingenting om? Men i och för sig kan det vara trevligt med lite snö på julafton men sen kvittar den varan. Kort sagt det som sker sker det som händer händer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...