25 december 2021

Majoriteten av det traditionella består?

Apropå följderna av pandemins inverkan så är det väl bland annat i hotell branschen som följderna märks av allra mest, på över en natt i princip så rasade antalet bokningar dramatiskt ungefär som ett fritt fall från Gröna Lund? Från att ha varit en lukrativ bransch till att bli någonting som man i 9 av 10 fall verkligen vill undvika. Inte skulle jag vilja boka ett rum på ett ödelagt hotell så tänkte väl även majoriteten däri är vi lika? På jobbet har vi en kille. Som sadlade om från min bransch inom äldreomsorgen till just hotellnäringen, han såg både utmaningen och möjligheterna. Ända tills den dagen då det stora hemska corona monstret slog till med full kraft. Då valde denna sympatiska kille att gå tillbaks till min genre för att vänta ut skiten som hotell näringen hade drabbats utav. 

Så nu har vi en man som går i väntans tider? En så kallad skengravid som väntar på när dom rätta värkarna skall slå till? Det kan hända i morgon eller om ett år eller gud vet när beroende på situationen. Hotellen liksom dom andra branscherna som är beroende utav just betalande människor har fått söka sig nya vägar för sin överlevnad? Hotellbranschen kanske har svårare än andra branscher att göra nåt radikalt utan att förändra eller ändra på den traditionella synen om vad ett hotell är för något? Som sagt i dagsläget måste man rucka på sin invanta fyrkant och så smått börja tänka om i andra kreativa banor. På det som i slutändan genererar i intäkter pengar är en ack så viktig del av förutsättningarna för en fungerande existens.

Det traditionella ring ring systemet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...