05 december 2021

En sorts ketchupeffekt som kan kullkasta seder och bruk?

Endast 19 dagar kvar till dagen D eller dagen J som i julafton en dag som många speciellt barnen har väntat på frugan påstår att jag är ett barn, det kan jag till viss del hålla med om. Jag anser att det är en mental merit att fortfarande ha kvar sitt barnasinne att lysa upp så långt som möjligt tänk var tråkigt om den där funktionen bara försvann en dag. Vi lever för närvarande i värld där olika rotfasta traditioner börjar försvinna eller rättare sagt det moderniseras och anpassas både till andra kulturer seder och bruk, men hemma hos mig kör vi fortfarande och för alltid den traditionella svenska jultraditionen http://www.julenstraditioner.se/sverige/den mår vi allra bäst av. 

I morgon kommer säkert det komma nya restriktioner eller en uppgradering av dom gamla gällande än så länge har man ingen aning om den nya mutationen omikrons eventuella snabba smittspridning som den sägs ha https://www.krisinformation.se/nyheter/20212/november2/myndigheterna-om-den-nya-virusvarianten-omicro? Kanske kommer den ha en så kallad ketchupeffekt först kommer ingen ting sedan kommer allt på en gång sedan går sjukvården på knäna, vilket i sin tur drabbar dom där som har rutin operationer inbokade som är nog så jobbigt för dom som har väntat 6 månader eller längre.

Gamla tiders seder och bruk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: En lång långfredag?

"Förr i tiden i min barndom var långfredagen årets absolut tråkigaste dag ever, inga butiker var öppna inget överhuvudtaget var öppet s...