16 januari 2022

Ett ögonblick av en balanserad tillfredställelse?

Mörkret börjar lägga sin heltäckande matta över allt och alla, dom 5 plusgraderna har i stort sätt hållit i sig hela dagen. Den i morse jobbiga vinden börjar också lägga sig, vi har i vår region fått bevittna ett par nätter av norrsken ett mäktigt fyrverkeri på himlavalvet https://www.rymdstyrelsen.se/upptack-rymden/om-rymden/norrsken/. Det fenomenet är inte så vanlig här hos oss men det är kul när det händer. Frugan och tonårsdottern har precis kommit hem från stallet där dom har förbrukat ett par timmar med sina intressen, hästen är som sagt en gemensam nämnare som tight knyter ihop dom. 

Personligen så har jag själv inget hästintresse men tycker det är kul för deras skull. Själv brinner jag för racket sporter som tennis och bordtennis, i dessa grenar stannar världen upp för ett ögonblick när jag går in i dess aktiva bubbla. På spisen puttrar fläskkotletterna för fullt det blir våran söndagsmiddag. Kan tycka att det är skönt när alla jul och nyårshelgerna är förbi, så man kan hitta den där andra balansen av tillfredställelse för nu blickar man bara fram till våren. Det är då allt händer allting vaknar det mesta spirar knoppas och gror. Denna här tiden fram till våren är enbart jobbig, men en nödvändig period som man måste genomlida för helhetens skull.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...