29 januari 2022

Skillnaden är nu att man är som klippt och skuren för framtiden?

En gång i tiden så trodde jag att jag var en världsförbättrare, en som trodde sig kunna förbättra allt runt omkring mig via ett trollspö? Men även förändra saker och ting må det än vara att skapa en ordning i oordningen? Troligtvis var jag grymt blåögd på den tiden men dock inte blondin. Eftersom jag var punkare en period på 70-talet så var jag som klippt och skuren för en sådan dramatisk omkastande roll. Eftersom jag alltid har varit och fortfarande är en helgjuten motståndare, till all materiellt exploatering och slöseri https://www.ipsos.com/sv-se/i-slit-och-slang-samhallet-utmaningen-med-plastforpackningar-och-avfall. Så har jag alltid hållit mig till den filosofin att ta vara på det man kan, men även utveckla gamla ting till nya funktionella saker. Punken har alltid varit en sorts ohämmad urkraft hos mig, som en osinad källa till att hämta olika krafter ifrån för att använda i olika sammanhang. Fortfarande är såklart den sortens musik det som fortfarande gäller hos mig, fast jag har såklart breddat min musiksmak över gränser som jag förr trodde var omöjliga att passera? Än idag anser jag fortfarande all materiell exploatering är sånt jävla slöseri med våra knappa naturresurser. 

På den tiden i min ungdom tänkte man inte alls så? Man trodde att jorden var ett ständigt fullt lager som hela tiden fylldes på? Snacka om en katastrofal naivitet eller så skärmade man sig från konsekvenserna, det är nu som man får skörda det vi har åsamkat. Vi lever mitt i ett fortsatt ohejdat slit och släng samhälle, fast ljusglimten är att man börjar återvända produkterna man skapar nya trender med retro med vintage. Kanske ser vi ett plötsligt uppvaknande, eller så börjar vi äntligen inse att va fan håller vi på med? Skillnad var det förr då man byggde prylar, som höll en hel livsstil en materiell svunnen tid fjärran från dagens slit och släng samhälle. Hahaha det finns faktiskt kalsonger även trosor strumpor som är gjorda utav bambu okej jag skojar inte? Trodde att jag skulle tappa hakan när jag först hörde det? Men jag lyckades samla mig tydligen så går den utvecklingen i underklädsbranschen rasande fort. Mycket skall man höra innan underkläderna ramlar av en.

Som klippt och skuren?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: En lång långfredag?

"Förr i tiden i min barndom var långfredagen årets absolut tråkigaste dag ever, inga butiker var öppna inget överhuvudtaget var öppet s...