17 januari 2022

Man kan skratta åt vardagliga saker utan att falla pladask?

Min fru säger som oftast att jag har en totalt avsaknad av humor? Okej det får stå för henne! Vad är då humor? Det vanligaste är väl att man skrattar åt roliga saker av roliga saker? För roliga saker tycker jag är när folk ramlar dom snubblar och gör bort sig totalt det kan jag skratta mig fördärvad av. En del av medborgarna har även torrhumor det skall gudarna veta. En humor som är lika torrt som fnöske men som man kan vrida sig av skrattsalvor. En del är bara som dom är man kanske är trött men man skrattar ändå av bara farten. Ironisk humor är ett signum för mig frugan tycker att jag besitter den formen? Det tar jag som en komplimang? Lite elaka pikar här och där lite underförstått emellan åt lagom doser utav varje. Ibland råkar jag sticka in dom kanske på lite olämpliga ställen. 

Man kan även vara begåvad med en humor med en allvarlig underton. Som ingen egentligen skrattar för stunden åt. Var humor har sitt tillfälle. Förutom dom längst bak i salongen som garvar åt allt som rör sig i otakt. Några strö skratt däremellan som slungas ut i etern i en oherrans takt. Däri kan det ligga tragedier bakom? Lite åt det tragikomiska hållet typ en ledsen clown som inte vill vara rolig? Oftast skämtar jag om vardagliga saker typ när saker och ting går åt helvete. När ingenting blir som man har tänkt sig. Då drar man till med ett plumpt skämt bara för att eventuellt rädda upp vissa prekära situationer. Humorn är ett himla viktigt redskap i sociala kretsar. Den kan få dom mest humorlösa personer att för stunden dra på smilbanden? Det gäller alltid att lägga sig på en lagom humornivå. Utan att falla överbord humoristiskt sätt. Ibland kan folk bara bli för mycket sånt är inte humor det blir bara skitjobbigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...