05 januari 2022

Den här dagen blir den sista som tar plats?

Trettondagsafton 5 Januari 2022 https://www.expressen.se/leva-och-bo/darfor-firar-vi-trettondagshelgen/ är den sista avslutande helgen för den här gången, vilket är lika med att åtminstone i min familj så börjar frugan plocka ihop julens alla saker i en säck för att vila tills nästa gång. På den här dagen har vi så gott som alltid ätit kalkon vilket inte blir i år, för tonårsdottern har beställt jätteräkor som vi skall marinera och göra en asiatisk rätt med glasnudlar hoisin sås och mycket mera. En perfekt middag som totalt sätter P för julens tunga rätter, i och med detta så går vi in i en lättare matkultur med allt vad det innebär. 

För egen del behöver jag plocka bort åtminstone ett par kilo dödvikt, som bara ligger där tar plats. För frugans del kör även hon på med en näringsrik och balanserad lättviktsmat samt såklart även en del motion. Den här sista helgen på länge kan vara en brytningspunkt på det ena och det andra viset, i vårt fall frossar vi som om dagen vore den sista. Samtidigt som vi avväger vad vi stoppar i oss en balansgång som heter duga. Eftersom både frugan och jag ror åt samma hål med vår plan då är det inga problem, hur det än är så sitter vi i samma båt och ska åt samma håll hur svårt kan det vara?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...