23 januari 2022

På tal om att avverka söndagen?

Ännu en söndag i kapärnaum går mot sitt obönhörliga slut endast kvällen är kvar. Blott en dag fylld utav olika göromål den ena inte värre än den andre, i och för sig inga måsten grejer utan rutinmässiga åtgärder. Allt är ju såklart relativt? Utanför stretar fortfarande mittemellan vädret på. Den ligger konstant någonstans mellan 0 och 2 minus, minsann inget optimalt väder med andra ord. Sedan kan man tycka vad man vill om snön, för egen del kan jag lika gärna vara utan den.

Snart är det dags för hindersmässan i Örebro ett i vanliga fall ständig återkommande tilldragelse https://sverigesradio.se/artikel/hindersmassan-tillbaka-nasta-ar-nytt-torg-ska-anvandas, som i dessa corona tider har varit inställd men i år blir det av. I min ungdom var temperaturen oftast mellan 15 och 20 minusgrader och snön var riklig. Då kunde man börja prata kyla på riktigt. På tal om snön så verkar övriga landet fått hur mycket som helst. Här hemma i min region så varierar snömängden dramatiskt mellan olika nivåer mest låga dag för dag? Vilket kanske inte är helt optimalt ur ett naturligt klimat perspektiv. Kanske är det så att klimatet börjar ändra form till ett mildare klimat.

Dags för snöplogen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...