22 januari 2022

Allt för att njuta av helgens allvar?

Denna här smått kalla men goda lördagen har jag åstadkommit hur mycket som helst. Bland annat 1,5 timmes promenad med jycken Dino varit på bolaget kompletterings handlat städat tvättat, allt för att få kunna slappna av och njuta av den här helgen. På spisen puttar fläskkarrén https://www.spisa.nu/fakta/flaskkarre och frugan skall fixa iordning en sockerkaka med kanel, även förbereda för kvällens interna mingel med små pizzabottnar med olika fyllningar samt ett gäng olika ostar mousserande viner fruktfat med mera. Vi resonerar att till helgerna unnar vi oss lite lyx för att kompensera den hårda vardagliga dieten. Det gäller att ligga på topp så länge man kan. Tydligen hålls det demonstrationer lite var stans i landet mot covidpassens vara eller icke vara, personligen är det bra men passen men frågan är om det är rätt verktyg? 

Annars håller jag mig väldigt neutral i den frågan, sedan kan man såklart tycka och tänka vad man vill för det är ända folkhälsomyndigheterna som får sista ordet. I skrivandes stund lägger jag mig bekvämt tillbakalutad och knåpar med detta inlägg, och njuter i stora drag av lugnet av friden och stillheten. Kanske är det bara lugnet före stormen för snart kommer min tonårsdotter hem från stallet, man kan aldrig veta i vilket läge hon befinner sig i? Har det gått bra är hon såklart på ett strålande humör, har det gått åt helvete blir det såklart annat ljud i skällan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...