16 januari 2022

I stort sätt kan båda sidor gynnas av en fortsatt fred?

Vaknar upp till i stort sätt storm lite småregn och 5 plusgrader, ett mellanväder kan man väl uttrycka det som. Meteorologen i morgon tvn pratar om ett kommande lågtryck skall passera just där jag bor så jävla typiskt aldrig får man vara riktigt glad. Apropå det så upptrappar Sverige sin mobila vapenarsenal på Gotland https://omni.se/upptrappning-pa-gotland-efter-rysslands-natobrak/a/BjdKzG i väntan på någon form av oönskad aktivitet på andra sidan? Hoppas för guds skull dom inte ens tänker den tanken om anfall, det skulle såklart vara helt förödande för alla parter. 

I mitt stilla fredliga sinne tänker jag att mänskligheten för hoppningsvis har utvecklat andra sinnen än ond bråd död, och tänker mera på att gemensamma krafter på båda sidor kan utveckla bland annat teknik och forskning som gynnar den övriga mänskligheten och för den framåt? Kanske handlar det bara om en kraftdemonstration från rysk sida? Sedan inbillar jag mig att flera intressenter vill ha ett utökat rysk territorium som det var förr i tiden? Inbillar mig även också att det pågår en febril diplomatisk verksamhet i dom politiska kulisserna, där nånstans tror jag det hela kommer att avgöras? Hoppas att jag får rätt fastän min magkänsla påstår något helt annat.

Vill ha en fortsatt fred och välstånd?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...