04 januari 2022

Så mycket berörd förändring på gott och ont?

Det talas om fattig Sverige hur jävla fattiga vi är? Absolut det tror jag också på det förut så trygga stabila och framför allt stolta Sverige, har på senare tid sjangserat betydligt. Läget är knappast bättre nu under den här överjävliga sjukt jobbiga pandemin. Dels tycker jag synd om dom små marginella företagen som ligger där, på gränsen och skvalpar dom som redan nu i dagsläget kippar febrilt efter andan. Dom som inte har vare sig harmarginalerna eller kundkretsen på sin sida utan måste permittera eller varsla personalen ibland kallas sånt för omorganisering eller ren och skär konkurs. Sedan finns det dom i min närhet som har råd att köpa hur många hästar som helst, som har råd med allt annat som exempelvis inte jag har råd med. Naturligtvis så handlar det inte om den klassiska svenska avundsjukan, utan helt enkelt sådana som inte är berörda utav pandemins skövlingar. 

Naturligtvis så finns det sådana klientel som är gudomligt förskonade, personligen har jag själv klarat mig skapligt hittills peppar peppar ta i trä. Inte varit så mycket berörd av dess konsekvenser. Som att simma fria raka längder så att säga utan stöta på glupska hajar eller andra mardrömsliknande situationer. Konstaterar även att Sverige radikalt börjar forma om sina strukturer och förutsättningar en förändring på gott och ont, allt medans klassklyftorna ökar så kämpar bottenskiktet på i sitt anletes svett för att klara av sin blotta existens. Dessa människor är helt beroende av att det sociala skyddsnätet https://www.rodakorset.se/om-oss/fakta-och-standpunkter/manniskor-som-faller-utanfor-skyddsnaten/ fungerar klanderfritt än så länge verkar det funka kanske inte helt friktionsfritt? Men som alltid i sådana här sammanhang så ramlar några svaga människor mellan dom klassiska två stolarna dom som inte " pappersvändarna" har uppmärksammat kanske resonerar dom som så att lite svinn får man räkna med?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...