30 oktober 2021

Att välja rätt inte lätt?

Att välja mellan pest eller kolera är sannerligen ingen lätt match stackars medeltidsmänniskor. Man tar det bästa utav kardemumman från två världar det vill säga om man nu har den förmånen att välja mellan två världar? Inte alla som har den möjligheten eller så skiter man helt sonika i det. Vissa av oss kanske inte har några alternativ utan måste finna sig i att snällt rätta in sig i ledet ibland i dom leden dom inte har valt själva tufft läge? Är man som jag någorlunda med i matchen det hoppas man i alla fall då har man andra valmöjligheter än just det pikanta valet mellan pest eller kolera. När man är som jag en låg på gränsen till medelinkomsttagare så har man ett begränsat kapital att göra sig gällande. 

I dagens hårda samhälle en "vi mot dom" situation så är det dom som har både pengarna och makten men vad är en dag på slottet? Medan vi andra läs majoriteten om det kniper får suga på "tavelramarna" så jävla äckligt men nödvändigt. Med mera pengar kommer såklart makten oavsett vad vi anser om det och naturligtvis ett större inflytande över sitt liv så är det bara. Jag kan till fullo förstå dom som är utförsäkrade som måste böja sig för myndigheternas hårt ställda krav absolut jag har själv varit i en liknande situation jävligt jobbigt kan jag berätta. I dessa omåttligt överjävliga corona tider följer bara massarbetslöshet hopplöshet en massa djävulskap å elände ond bråd död och spruckna relationer då kanske det trots är en fördel att välja mellan pest eller kolera?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...