10 oktober 2021

Det lackar mot jul?

En liten söndagsfundering: Befinner mig för närvarande någonstans i gränslandet mellan brittsommarens slut och höstens inträde. Där vädret blandas huller om buller mellan gud vet vad till någonting ospecificerat? Det har inte riktigt bestäms sig för vilken typ som gäller? Det får tydligen bli som det blir man kan ändå inget göra? Om dryga tre månader är vi mitt uppe i värsta julrushen. Dess glöggstinna epicentrum. På håll kan man om man anstränger sig lite höra tomtens hoande höra hans bultande hjärta inför bråda dagar. Alla traditionella attiraljer som skall fram på sina förutbestämda platser. Varje liten pinal vet sin värdighet luften andas både förväntan och förlustan. 

Barnen undrar såklart vad dom får i år kanske ett lagom paket med röda snören eller ett litet paket med stort hjärta? Minns själv jularna med största möjliga glädje hur vi alla samlades hos mormor och morfar som alltid var den självklara utgångspunkten. Med jullunchen Kalle Anka och ris a´la maltan sedan drog vi vidare för andra besök. Just den där dagen kunde vi inte slappna av hemma förrns sent på kvällen så var det! Idag söndag tänker vi göra i ordning hemmagjord all in pizza till lunchen. Fixa i ordning fläskkotletterna och matlådor till kvällen. Planera saker i rätt ordning är en viktig del av matlagningen. Annars så är just den här dagen en enda lång väntan mot den nya arbetsvecka som kommer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...