16 oktober 2021

Vad finns innanför teknik skinnet?

Man frågar sig lite över om vad som blir nästa stora uppfinning slash upptäckt? Vem som uppfinner hjulet på nytt fast i en bättre och uppgraderad version. Bara under min levnadstid så har jag upplevt mera än vad folk hade gjort i minst en miljon år före mig? Ganska fantastiskt måste jag säga. Under ett halvsekel fick vi både tv radio mobiler och datorer även fan och hans moster å lite till. En rasande explosion av teknikens möjligheter men allt är dessvärre inte utav godo? Vi har i stort sätt bara hängt med och anpassat oss så gott det går? Penicillinet var både en gigantiskt viktig upptäckt som löste mycket av dåtiden sjukdoms problematik. Röntgens uppfinning var även den en given hit. Nu kunde man äntligen se hur egentligen människan såg ut innanför skinnet? Vilket man förr bara kunde se via obduktioner. Tänk att var en snubbe på 50-talet som sa att det här med datorer blir bara en kortvarig fluga? 

Den flugan kommer troligtvis att självdö inom ett par tre veckor vänta bara? Eller hur visst gjorde den? Ni anar inte hur jävla fel den snubben hade. Nu är det ju så att utan datorernas ganska skrämmande makt är människan inte ens värda skorna dom går i. Vi är så infernaliskt beroende av nutidens teknik. Att vi inte klarar oss en sekund utan den? Skulle vi nu skita i den då blir vi istället så himla hjälplösa att hälften vore nog. I jämförelse som ett spädbarn som simmar över Atlanten. Naturligtvis eftersom mänskligheten är så pass beroende av det mediala då blir vi också sårbara och utsatta för en massa obehagliga typer. Som bara vill åt dina surt förvärvade pengar. Dessa skumma klientel hackar sig in i ditt lilla försynta privatliv och norpar åt vart enda korvöre. Det är liksom den moderna och underbara teknikens mörka baksida.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...