27 oktober 2021

Jämställdheten är alltid rätt?

Det där med jämställdhet är alltid ett lika hett diskussionens ämne ? Kommer alltid så att vara vi är ju två kön med olika värderingar och synsätt. Fortfarande är det hästlängder mellan mannens och kvinnans löner skamligt nog? Inbillar mig  att det är en grupp insnöade cigarr gubbar som styr landet som dessutom  är livrädda för att armbågsvassa karriärs kvinnor skall ta över deras väl och ve. Kanske är det bara en klyscha med en ironisk underton. I min värld gäller  dock alltid lika lön för lika arbete. Självklart avgör kompetensen det hela har man  dock lika kompetens skall arbetsgivaren välja vem som passar då kvittar könet. Självklart så är det arbetsgivarens marknad som en del i framtiden. 

Personligen så har jag alltid jobbat i kvinnodominerade jobb både inom vården och inom handeln. Bara för att jag råkar vara en man så har jag knappast dragit någon fördel utav detta faktum utan haft exakt samma lön som mina kvinnliga kollegor. Allt eftersom åren gick fick man såklart vissa fördelar lönemässigt det gäller såklart båda könen man jobbar sig liksom uppåt oavsett kön. Idag finns det knappast kvar några tunga jobb med några få undantag naturligtvis dom inom gruvnäringen stål och förädlingsnäringen men även inom andra mansdominerade jobb.  Rent biologiskt är faktiskt kvinnorna lite svagare fysiskt men kanske betydligt starkare psykiskt kvinnorna kompenserar styrka med mental överlägsenhet. I slutändan tror jag ändå att vi kompletterar varandra som en tvåenighet. Får man bara bort den där jävla inrökta och insnöade gubbmaffian som sitter där fast förankrad i orubbat bo. Då lär det rassla till rejält på diverse håll och kanter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...