17 oktober 2021

Mellan David och Goliat?

Egentligen så har den här pandemin delat upp mänskligheten i många olika beståndsdelar. Den orädda som inte bryr sig alls dom unga som har hela livet framför sig. Den rädda som gömmer sig i källaren dom gamla som har hela livet bakom sig. Den skeptiska kan vara dom som tror att pandemin bara är en nojig men skitjobbig konspirationsteori? Dom isolerade kan vara dom som vägrar vistas ute överhuvudtaget och skiträdda för sin egen skuggbild. Dessa kategorier kommer alla gånger inte överens om vilket sätt man skall tolka den rådande omständigheten?

Så kan det även vara generellt sätt även i livet. Där många olika grupperingar skall försöka samsas och hitta den bästa lösningen? Som skall gynna så många som möjligt som alltid finns även här och där. Både vinnare och förlorare en ständig kamp mellan David och Goliat. I min värld härskar bara det sunda förnuftet att läsa av den situationen men även att anpassa sig efter gällande regler. Inte så himla lätt som det verkar men skam åt dom som inte försöker? Kanske är det som om att äta banan med skalet på!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...